Petina več Slovencev

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Na Obali tradicionalno največ Italijanov, a tudi več slovenskih gostov.
Oglej si celoten članek

Med božično-novoletnimi prazniki so v hotelih Občine Piran našteli 25.794 nočitev, kar je štiri odstotke več kot v istem obdobju lani. Prevladovali so tuji gosti (bilo jih je kar 70 odstotkov), med njimi je bilo tradicionalno največ Italijanov, po številu so jim sledili gostje iz Avstrije. V primerjavi z lani so našteli povečanje števila nočitev domačih gostov, bilo jih je skoraj za petino več kot lani.


Decembra so v hotelih piranske občine našteli 46.344 nočitev, kar je odstotek več kot decembra lani. Od tega je bilo 43 odstotkov nočitev domačih, preostalo so bile nočitve tujih gostov.

V celotnem lanskem letu so gostje v hotelih Občine Piran ustvarili 1.112.211 nočitev, kar je odstotek več kot leto prej. Razmerje med domačimi in tujimi pa ostaja skorajda nespremenjeno, kar pomeni, da je domačih nočitev 30 odstotkov, tujih pa 70, so s poročili s portoroškega turističnega združenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.