Petrol bo izplačal 5,9 evra dividende

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Delničarji na skupščini so že potrdili izplačilo dividend, kasneje bodo odločali tudi o dokapitalizaciji.
Oglej si celoten članek

Za nadzornico je bila imenovana Irena Prijovič in ne Miran Mejak, ki ga je predlagalo Vseslovensko združenje malih delničarjev.

Predlog, da se 12,3 milijona evrov od skupno 14,6 milijonov evrov bilančnega dobička porabi za dividende, so potrdili praktično vsi navzoči delničarji. Na skupščini je sicer 72 odstotkov vseh delničarjev Petrola.

Izglasovane so bile tudi razrešnice vsem trem upravam, ki so družbo vodile do zdaj, proti pa so glasovali okoli štirje odstotki glasov. Danes je na dnevnem redu tudi predvidena dokapitalizacija v višini 50 odstotkov osnovnega kapitala. Vodstvo Petrola naj bi namen dokapitalizacije razkrilo danes, po poročanju Financ pa naj bi sredstva šla za naložbe v Srbiji.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.