Petrol: Spet pod štiri milijarde prihodkov, a več dobička

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Petrol je v lanskem letu ustvaril dobrih 65 milijonov evrov čistega dobička, kar je osem odstotkov več kot leto prej. Na delnico je to 31,70 evra dobička.
Oglej si celoten članek

Zaradi nižjih cen nafte so se jim prihodki od prodaje znižali in so bili 3,8 milijarde evrov, medtem ko so leto prej že presegli štiri milijarde evrov. Cene nafte so bile namreč lani skoraj polovico nižje kot leta 2014. So pa količinsko prodali več goriv, utekočinjenega naftnega ter zemeljskega plina, trgovskega blaga in elektrike. 

Foto: Anže Petkovšek Petrol Kmalu bodo imeli 500 bencinskih servisov

Petrol je lani presegel mejo štiri tisoč zaposlenih, konec leta pa so imeli 487 bencinskih servisov. Ob ustanovitvi pred 70 leti je Petrol začel s sedmimi. 

V Sloveniji je bilo konec leta 316 bencinskih servisov (kmalu jih bo 318, saj naj bi aprila odprli servis še na Barjanski cesti v Ljubljani), na Hrvaškem imajo 103 servise, v Bosni in Hercegovini 39, na Kosovu 11, po 9 pa v Srbiji in Črni gori. 

Konec letošnjega leta Petrol načrtuje 490 bencinskih servisov, do leta 2019 pa jih načrtujejo 528.

Glavni cilji za letos

  • 3,7 mrd EUR čistih prihodkov od prodaje,
  • kosmati poslovni izid v višini 361 mio EUR,
  • čisti poslovni izid v višini 68,8 mio EUR,
  • maloprodajna mreža 490 bencinskih servisov
  • naložbe v stalna sredstva v višini 60 mio EUR.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:53 11. Marec 2016.

    Oni zahtevajo da vlada ne reglira več najvišje cene goriv, pač v imenu konkurenčnosti LOOL pa sej najnižja ni regulirana …

  • In pol hočjo še sprostitev cen da še mal nabijejo cene povsod kjer nimajo konkurence.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.