Petsto parkomatov z enoletno zamudo

Foto: Žurnal24 Za zdaj je v MOL 150 parkomatov. Kdaj bodo kupili in namestili novih 500, še ni
Parkomati. MOL bo nov razpis objavila po sprejetju letošnjega proračuna, kar bo predvidoma marca.
Oglej si celoten članek

Nov javni razpis za nakup parkomatov je vezan na sprejetje letošnjega proračuna, kar bo predvidoma marca, pravijo v službi za javna naročila Mestne občine Ljubljana (MOL). Ta je marca lani objavila razpis za nakup 500 parkomatov, a vse ponudbe na koncu zavrnila, ker je državna revizijska komisija ugotovila, da je Siemensov zahtevek za revizijo utemeljen in da je bila izbrana najcenejša ponudba Elbija nepopolna.

Za stanovalce dovolilnice
Spomnimo, da je Elbi 500 parkomatov ponudil za 2,3 milijona evrov, Siemens pa je bil tretji najugodnejši s ponudbo za tri milijone evrov.

Ko bo razpis MOL končan, bodo prve nove parkomate postavili za Bežigradom, v Trnovem, na Prulah in Mirju, kjer so lani uredili enosmerni promet in parkirne prostore. Stanovalci bodo lahko kupili letno dovolilnico za sto evrov, ki bo omogočala parkiranje, ne bo pa zagotavljala parkirnega prostora. Drugi bodo morali za uro parkiranja predvidoma plačati 30 centov. Tako naj bi v prihodnosti uredili promet v vseh soseskah znotraj obvoznice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.