Pidoči na 101 način

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
V 15 gostilnah v Izoli en teden domači pidoči po ceni pet evrov.
Oglej si celoten članek

“Odziv ljudi iz vse Slovenije na lanski prvi teden domačih pidočev je bil izjemen, zato smo se odločili, da bomo organizirano izrabljali danosti in prednosti svojega ribiškega okolja. Imeli bomo tudi teden menol; ta riba je morda manj znana, a je lahko boljša od dragih vrst, ki se običajno znajdejo na krožnikih v restavracijah,” pravi izolski župan Igor Kolenc.

Petnajst gostiln bo v sklopu tedna pidočev od sobote porcijo školjk, pripravljenih na buzaro, prodajalo po enotni ceni pet evrov, sicer pa bo školjke mogoče pokusiti pripravljene tudi na drugačne načine. “Da je školjka primerna za uporabo, mora rasti leto, tudi leto in pol,” pa razkriva gojitelj Edmund Germovšek, ki jih goji v Strunjanu, na Seči in Debelem rtiču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.