Pijan in brez vozniškega povzročil nesrečo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Blejec je zapeljal na nasprotni vozni pas, trčil v avto, v katerem se je poškodoval voznik. Povzročitelj nesreče je bil vinjen, ni imel vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli vozilo.
Oglej si celoten članek

Blejski  policisti  so  včeraj  okoli  22.30  v Spodnjih Gorjah pri Bledu obravnavali 33-letnega voznika osebnega avtomobila z Bleda, ki je vozil po nasprotnem voznem pasu in trčil v nasproti vozeče vozilo drugega udeleženca nesreče. Ta se je telesno poškodoval.

Pijan in brez dovoljenja ostal brez avta

Povzročitelj je bil pod vplivom alkohola, policisti pa so namerili 1,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Avto je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga izločili iz prometa, osebni avtomobil pa so mu zasegli, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Zaradi prometnih prekrškov bodo proti povzročitelju na pristojno okrajno sodišče vložili obdolžilni predlog.

"Zaslužili" 1.820 evrov

Na policijski upravi so pojasnili, da se nepravilna stran vožnje  kaznuje z globo v višini 120 evrov, vožnja  brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja  z  globo 500 evrov, vožnja pod vplivom alkohola  (več kot  0,52  mg/l  in brez vozniškega dovoljenja) pa z 1.200 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:53 15. November 2013.

    Če poznaš razliko, jo napiši, ker je precej zanimiva in bi bilo fajn, da tudi ostali vedo. Oboje je pravilno. …

  • 12:41 15. November 2013.

    Blejec ali Blejčan? Ne bodite tako šlampasti žurnalovci.

  • mph
    10:44 15. November 2013.

    Mah, ni teorije, da se kaj spremni. Bi morali spraviti na ceste razne Judge Dredde, ki bi ugotovili stanje na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.