Pijana Kranjčanka trčila v dve parkirani vozili

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na Gorenjskem konec tedna trije vozniki pregloboko pogledali v kozarec in nato povzročili nesreče.
Oglej si celoten članek

Že v soboto zvečer so kranjski policisti obravnali 42-letnico, ki je napihala 1,09 mg/l alkohola – uspelo ji je trčiti v dve parkirani vozili. V istem času je v Kranjski Gori v  parkirano vozilo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola (0,75 mg/l) trčil 29-letni Kamničan. 21-letni voznik pa je včeraj zgodaj zjutraj zapeljal s ceste v Žireh in se prevernil na streho; tudi on je za volan sedel pod vplivom alkohola (0,37 mg/l).

Odvzeli vozniška dovoljenja

"Nobeden od izpostavljenih voznikov zaradi vpliva alkohola ni bil zmožen za varno udeležbo v prometu. Stopnja alkohola je bila namreč tolikšna, da so se vozniki težko prilagajali hitrim svetlobnim spremembam, reakcija oči na svetlobo je bila bistveno motena, zamujali so s spreminjanjem smeri vožnje, niso bili pozorni na promet, vozili so prehitro, ustavljali pa so se počasi. Zato so tudi povzročili nesreče," so ob tem sporočili s Policijske uprave Kranj.

Vsem trem povzročiteljem so policisti odvzeli vozniška dovoljenja in jim prepovedali nadaljno vožnjo.  Zoper 21-letnika so uvedli prekškovni postopek, mu napisali plačilni nalog za 720 evrov in mu dodelili osem kazenskih točk. Kazen za prva dva voznika bo še ostrejša: o ravnanju 42-letne Kranjčanke in 29-letnega Kamničana bodo obvestili pristojno okrajno sodišče in predlagali, naj jima zaradi hujšega prekrška odvzame vozniško dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.