Pijani vozniki na gorenjskih cestah

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Gorenjski policisti včeraj obravnavali dva močno pijana voznika in še pijano voznico, ki je vozila prehitro.
Oglej si celoten članek

V Naklem so sinoči okrog 20. ure kranjski prometni policisti zaradi oviranja prometa obravnavali pijanega 41-letnega voznika iz Ljubljane. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal skoraj 3 promile. "Voznik zaradi zelo visoke stopnje alkohola niti slučajno ni bil sposoben  za  kakršno  koli  udeležbo  v  prometu. Tako pijanega človeka je nevarno  že  samo  peljati  z  vozilom,  kaj šele, da bi vozilo peljal sam," pravi Bojan Kos s kranjske policije. Tveganje,  da  tako pijan voznik povzroči nesrečo je namreč ogromno, saj je že  pri  enem promilu  alkohola  verjetnost za nesrečo v primerjavi s treznim voznikom  kar  25-krat večja. "Trikratna vrednost to tveganje še bistveno povečuje in je zelo daleč od dovoljene vrednosti 0,24 mg/l oz. 0,5 promila," dodaja Kos.

Ljubljančan včeraj ni bil edini pijani voznik, ki so ga obravnavali gorenjski prometni  policisti.  Že  popoldne okoli 15. ure so na Jesenicah iz prometa izločili 44-letnega tujca, državljana BiH, ki je vozil z 0,74 mg/l alkohola (kar je več kot 1,5 promila), pozno zvečer okoli 23. ure pa so iz prometa v Kranju  izločili še 26-letno Kranjčanko, ki je vozila z 1,13 mg/l alkohola. Kranjčanka  je  vozila tudi prehitro. Na cesti, kjer je omejitev 50 km/h je bila  njena  hitrost  67  km/h.  Oba sta bila izločena iz prometa, tujec pa včeraj  zaradi  alkohola  že  kaznovan  z globo 1.280 euri in 18 kazenskimi točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.