Pijano, prehitro, neprevidno

Foto: Žurnal24
Tragedija. Pet let po trčenju na Celovški v Ljubljani se začenja sojenje za smrt treh mladih atletov.
Oglej si celoten članek

Nesreča. Slaba dva meseca pred peto obletnico silovitega trčenja vozil Amela Dedića in Sergeja Šalamona na Celovški cesti v Ljubljani bosta domnevna povzročitelja prometne nesreče iz malomarnosti jutri prvič sedla na zatožno klop ljubljanskega sodišča. Zaradi njunega domnevnega kršenja cestnoprometnih predpisov nesreče niso preživeli 25-letni Matic Šušteršič, 23-letni Patrik Cvetan in 17-letni Nejc Lipnik.

Tožilstvo Dediću očita, da je z 0,88 promila alkohola v krvi po levem prometnem pasu Celovške ceste vozil s hitrostjo med 142,8 in 146,2 kilometra na uro, čeprav je tam omejitev 60 kilometrov na uro. V križišču s Tržno ulico je zavijal v levo, Amel Dedić pa naj bi pripeljal naravnost skozi križišče in trčil v Šalamona z okoli 129 kilometri na uro. Trije so bili mrtvi, štirje sopotniki v obeh vozilih pa so se huje poškodovali. Šalamon naj bi takrat peljal kar šest ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.