Piloti Adrie Airways v ponedeljek pod nebo

Foto: adria airways
Foto: adria airways
Piloti Adrie Airways so z vodstvom družbe osegli dogovor, zato je stavka za 30. november odpovedana.
Oglej si celoten članek

Piloti Adire Airways so nameravali v ponedeljek ostati izven pilotskih kokpitov, saj niso bili zadovoljni s potekom pogajanj za sklenitev nove kolektivne pogodbe o plačah in pogojih dela, potem, ko je bila stara kolektivna pogodba s strani delodajalca odpovedana.

Danes pa sta obe strani očitno le našli skupni jezik, saj so s slovenskega letalskega prevoznika popoldan sporočili, da je stavka odpovedana. 

"Vodstvo podjetja in sindikat SPPS sta se uskladila o vseh stavkovnih zahtevah in definirala skrajni rok za sklenitev kolektivne pogodbe pilotov, to je 31. 1. 2016, v kateri bodo zajete ključne dogovorjene rešitve. Vodstvo podjetja in Sindikat SPPS bosta nadaljevala intenzivna pogajanja z namenom čimprejšnje sklenitve kolektivne pogodbe za pilote v Adrii Airways," so sporočili iz Adrie Airways. V družbi so se tudi opravičili potnikom, ki so že iskali ali poiskali alternativo za ponedeljek.

Sindikat je zahteval dvig mase za plače pilotov ter "odpravo kršitev kolektivne pogodbe, ki se v družbi še vedno uporablja ter odpravo kršitev pravic delavcev, ki izhajajo iz zakonov, kolektivnih pogodb ter pogodb o zaposlitvi."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.