Pirančanu zasegli cel kup orožja

Foto: Žurnal24 Pirančanu so koprski policisti zasegli cel kup orožja.
Koprski policisti so 33-letnemu osumljencu z območja Pirana zasegli večjo količino vojaškega orožja, delov orožja ter različnih nabojev.
Oglej si celoten članek

Pirančanu so tako zasegli dve vojaški avtomatski puški, dve vojaški avtomatski pištoli, dva specialna dušilca zvoka za vojaško orožje, laserski merilnik za vojaško puško in več kosov vojaških nabojev različnih kalibrov.

Vso zaseženo orožje in deli orožja na podlagi Zakona o orožju spadajo v kategorijo A oziroma v kategorijo prepovedanega orožja, katerega promet posameznikom ni dovoljen. V okviru policijske preiskave sta bili na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru pri osumljencu opravljeni dve hišni preiskavi. V skladu z določili 157. člena Zakona o kazenskem postopku je bila osumljencu odvzeta prostost.

16. aprila 2009 je bil osumljenec s kazensko ovadbo, v kateri sta mu očitani dve kaznivi dejanji nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki po zaslišanju za osumljenca ni odredil pripora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.