Slovenca na krovu odpeljali v neznano

Foto: Marinetraffic.com
Foto: Marinetraffic.com
Med ugrabljenimi mornarji švicarske ladje, ki so jo ob obali Nigerije napadli pirati, je tudi slovenski državljan.
Oglej si celoten članek

Nigerijska pomorska agencija je objavila identiteto 12 mornarjev, ki so bili na ladji švicarske trgovske ladje, ki je bila na pot med mestoma Lagos in Port Harcourt, ko so jo v soboto napadli pirati.

Kot povzema Reuters, so bili z ladje v neznano poleg sedmih Filipincev odpeljani še po en državljan Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Ukrajine in Romunije. 

Poveljnik ladje je sporočil, da so bili napadeni okoli 45 navtičnih milj jugozahodno od otoka Bonny. Kot so sporočili v družbi Massoel Shipping, ki ima v lasti ugrabljeno ladjo MV Glarus, so se pirati na ladjo povzpeli z dolgimi lestvami, ob tem pa prerezali tudi bodečo žico, ki so jo imeli mornarji nameščeno za obrambo. Napadalci so nato zavzeli poveljniški most in uničili "večino komunikacijske opreme". 

Na ladji je bilo sicer 19 članov posadke, a so jih odpeljali le 12. 

Ugrabitve tujcev zaradi odkupnin v Nigeriji so pogoste, v zadnjih letih je bilo tako ugrabljenih že veliko tujih državljanov. Gre za največjo skupinsko ugrabitev v zadnjem času.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:30 24. September 2018.

    upam, da jih najdejo... žive

  • 14:02 24. September 2018.

    A kateri neumnež hodi po kanalu od Lagos-a do Port Harcourt-a? Še v letu 1980 (velika kongestija v luki Lagos) …

  • 07:36 24. September 2018.

    Upam,da ga ne bojo skuhal in pojedl?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.