Pisarne bodo postavili v knjižnici

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Občina Naklo bo del knjižničnega prostora preuredila v pisarne. Manj sredstev.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Mestne knjižnice Kranj je ogorčeno nad krčenjem prostora in finančnih sredstev izposojevališču v Naklem. Župan Marko Mravlja očitke zavrača.

"Že tako so premajhni"

Občina Naklo del površin v lokalni knjižnici preureja za potrebe lastnih pisarn, opozarjajo v knjižnici. "To je nesprejemljivo. Že obstoječi prostori so premajhni glede na standarde, obseg gradiva in število obiskovalcev," pravijo in dodajajo, da je Občina Naklo letos knjižnici zagotovila tretjino finančnih sredstev manj kot lani. "Takšno politiko izvršenega dejstva, ki arogantno odvzema prostor kulturi, v posmeh dialogu in argumentom, zavračamo in proti njej odločno protestiramo," so zapisali.

"Ne bodo prikrajšani"

"Kot dober gospodar moram skrbno porabljati občinski denar," pravi Mravlja. Spomni, da občina že leta domuje v najetih prostorih, čeprav ima svoje v večnamenskem objektu, kjer je knjižnica, neizkoriščene. "S prenovo ji jemljemo največ 15 kvadratnih metrov. Police bodo poslej nekoliko bližje, a obiskovalci zato ne bodo prikrajšani," je prepričan. Zagovarja tudi manjšanje obsega sredstev. "Občina plačuje knjižnici 950 evrov na mesec za nabavo novih knjig, pa vse ne pridejo v Naklo. Knjižničarja za 60 ur na mesec plačujemo 1.800 evrov bruto. Meni se zdi zmanjšanje obsega sredstev logično," zaključuje.

Knjižnico na leto obišče 11.500 uporabnikov, izposodijo pa si 35 tisoč knjig in drugega gradiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:43 25. Februar 2012.

    Gospod župan mi lahko pojasnite kako nekdo za 60 ur opravljenega dela na mesec prejme bruto plačo 1.800 eurov?<br />Kolikšno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.