Pismo Pahorju: Gale si zasluži častno odlikovanje!

Foto: RTV SLO
Foto: RTV SLO
Skupina več kot 100 ljudi je danes predsedniku države Borutu Pahorju poslala predlog, naj z državnim odlikovanjem nagradi Ivana Galeta.
Oglej si celoten članek

Podpisani predlagajo, naj Borut Pahor žvižgača Ivana Galeta odlikuje z medaljo za častno dejanje na civilnem področju, saj si po njihovem mnenju Gale za razkritje spornih ravnanj nosilcev politične moči in hudih nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme v času epidemije covid-19 zasluži odlikovanje. "S tem pogumnim dejanjem je g. Ivan Gale dal izjemen prispevek k ohranjanju in krepitvi vrednot pravne države in dal vsem državljankam in državljanom zgled poštenega delovanja in državljanskega poguma," so zapisali v pismu predsedniku države.

Galetovo dejanje po njihovih besedah predstavlja izjemen prispevek k ohranjanju vrednot pravne države in aktivnega državljanstva, ki so pomembno vodilo v današnjih zgodovinskih razmerah. 

"Žvižgač Ivan Gale ni podlegel številnim pritiskom nosilcev politične moči in je ravnal tako, kot je po pravu in morali prav, kljub zavedanju, da lahko s tem dejanjem ogrozi svojo uradniško kariero. Kot uradnik se je znašel v izredni stiski zaradi surovih, nemoralnih, verjetno celo protipravnih pritiskov najvišjih politikov ter domačijskega mešetarjenja nekaterih politikov in uradnikov pri nabavi zaščitne opreme." 

Foto: Posnetek zaslona / TV Slovenija rihard knafelj tarča zdravnik Po njihovih besedah je "kljub vsem političnim in javnim pritiskom, blatenju in grožnjam, javnosti razkril izjemno hude nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme, kjer so nekateri pod krinko domoljubja in pomoči državi poskušali urejati za javna sredstva škodljive posle v korist svojih bližnjih ali strankarske klientele".

Poleg tega po njihovem mnenju Galetovo javno razkritje predstavlja zgled vsem sodržavljankam in sodržavljanom ter spodbudo za krepitev državljanskega poguma. "Galetovemu zgledu so sledili še drugi posamezniki, ki so razkrili dodatne nepravilnosti, med njimi dr. Rihard Knafelj ob nabavi funkcionalno nepopolnih medicinskih ventilatorjev. Taka dejanja imajo za posledico dvig moralnih standardov v Sloveniji," so zapisali.

Med podpisniki so med drugimi dr. Marcela Batistič Zorec, dr. Mileva Milena Blažić, dr. Aleš Črnič, dr. Jasminka Dedić, Romana Dobnikar Šeruga, dr. Božidar Jožef Flajšman, dr. Miran Hladnik, dr. Maca Jogan in dr. Dušan Keber.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 06:36 16. Maj 2020.

    odlikovanje za kaj? tega psihopata je potrebno strpati v zapor. 1 mesec na bolniški, hodi po soočenjih in vsak dan …

  • ode
    18:05 15. Maj 2020.

    Galeta za precednika! Tako politično in državotvorno nezrel narod smo, da bi zmagal v prvem krogu, če bi bile v …

  • 17:48 15. Maj 2020.

    Večje bedarije še nisem slišal!! Ta Gale bo moral najprej pojasniti tiste tri pogodbe,ki jih je samovoljno podpisal!! Tudi snemanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.