Pivčeva grozi Gantarju, kaj se bo zgodilo, če jo bodo razrešili

Foto: Anže Petkovšek Aleksandra Pivec Foto: Bobo Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar
Iz Desusa so znova poslali izjavo, da svet stranke ne more razrešiti predsednice, v kateri so zagrozili, da bo v tem primeru "pravico poiskalo na pristojnih sodnih instancah".
Oglej si celoten članek

"Zakaj Svet stranke še ni sklical izrednega kongresa kljub temu, da je bil k temu pozvan s strani Izvršnega odbora je vprašanje za predsednika sveta (Tomaža Gantarja, op. a.).  A skladno z Zakonom o političnih strankah in Statutom je jasno in nedvoumno, da organ, ki imenuje, tudi razrešuje predsednika. Svet nima pristojnosti razrešiti predsednice, zato ni naključje, da se v zadnjem obdobju dogajajo politični in medijski pritiski, na predsednico, da bi odstopila," so zapisali na sedežu stranke Desus in dodali, da se to dogaja v času, ko se zaključujejo preiskave v družbi Slovenski državni gozdovi glede morebitnih hudih kaznivih dejanj, s katerimi se je za več milijonov evrov oškodovalo državno premoženje.

Spomnimo, svet stranke je Pivčevi izglasoval nezaupnico, podpira pa je niti poslanska skupina. Pivčeva meni, da jo lahko razreši le kongres. Pivčeva je sklic kongresa predlagala izvršnemu odboru stranke, ki se je s tem strinjam in svetu stranke predlagal sklic izrednega kongresa, a so sklica še ni prišlo.

Izvršni odbor stranke bo zasedal v sredo pred sejo sveta stranke.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 12:41 8. September 2020.

    ne moreš verjet, kaj imamo to za politike ki si ne znajo prečitati svojih zakonov.

  • 10:41 8. September 2020.

    Najprej izsiljevanje sedaj, še grožnje, se je tej ženšči čisto speljalo. Potrebno jo bo fizično odstranit in onemogočit, kakršnokoli politično …

  • 09:30 8. September 2020.

    "pravico poiskalo na pristojnih sodnih instancah" vse skupaj pa itak plača Desus , a ne ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.