Pivka bi namesto osmih le tri

Foto: Žurnal24 “V stečajnih postopkih je treba računati s tem, da mnogi špekulirajo, da bodo pr
Mip. Za mesnice v prvem krogu ni bilo zanimanja.
Oglej si celoten članek

Na razpis za prodajo 16 od 20 Mipovih mesnic, ki se je iztekel v ponedeljek, se ni prijavil nihče, niti Pivka perutninarstvo, ki ima do 16. avgusta v najemu osem mesnic s 30 zaposlenimi.

"Glede na to, da so imeli lani toliko povedati okrog najema, sem pričakoval, da bodo zdaj kupili vse. Morda čakajo na znižanje cen v drugem krogu," pravi Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj Mipa.

Štiri mesnice, ki še niso zemljiškoknjižno urejene, bodo prodajali na javni dražbi. Tri od teh ima v najemu Pivka. Odgovorov glede njihovih načrtov včeraj iz Pivke nismo dobili, neuradno pa naj bi odkupili le omenjene tri mesnice oziroma sprejeli racionalno odločitev.

Tolmin ne sme zastati
Benedejčič se je včeraj mudil tudi v Mipovem tolminskem obratu, ki ga ima v najemu družba Košaki, a le še do 15. avgusta, ko se jim izteče pogodba – takrat se bodo zaradi poslovnih težav umaknili. "Prizadevam si, da bi do takrat našel novega najemnika, da 15 zaposlenih ne bi ostalo brez dela in da se obrat ne bi ustavil. Interesenti so trije, a ne želijo, da jih javno omenjam," pove Benedejčič. Prodaja obrata v Tolminu naj bi sicer stekla po dopustih.

"Krive tudi banke"
V zvezi z ovadbo zaradi suma lažnega stečaja Mipa pa nam je Benedejčič povedal, da bi bila po njegovem ob reprogramiranju določenih dolgov rešitev Mipa mogoča.

"Banke so najprej prelahkotno dajale kredite, nato pa šle v povsem drugo smer. V stečaju bodo zdaj izgubile veliko več kot bi z nekim pametnim pristopom," odgovornost prenaša tudi na banke, ne le na družino Volk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.