Pivovarna Laško ima snubca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Namero za prevzem delnic Pivovarne Laško je objavila finančna družba KS Naložbe.
Oglej si celoten članek

Ljubljanska finančna družba KS Naložbe je objavila namero za prevzem delnic družbe Pivovarna Laško. Prevzemno ponudbo namerava objaviti najpozneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh po današnji objavi namere v časniku Delo.

Kot pišejo Finance, obstaja zanimanje tako za nakup skupine Pivovarne Laško kakor tudi za nakup posameznih družb. Za nakup skupine naj bi se tako zanimali pivovarja Heineken in Carlsberg ter zasebni naložbeni sklad CVC Capital Partners.

Skupaj 26,8-odstotni delež pivovarne bi radi prodali Nova Ljubljanska banka (NLB) in Banka Celje, v četrtek pa je potekal skupni sestanek lastnikov dobre polovice kapitala. Za zdaj so se lastniki dobre polovice pivovarne dogovorili, da bi s prodajo počakali do prodaje deležev v Mercatorju, kar naj bi se zgodilo do konca leta, še pišejo.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:45 5. Avgust 2011.

    »Takšnega žaganja lastne veje in pljuvanja v lastno skledo ne morem več pripisati naključju!« - razmišljanja mag. Kristjana Verbiča, predsednika …

  • 09:45 5. Avgust 2011.

    18. skupščina družbe Pivovarna Laško, d.d. - VZMD.TV<br />http://www.youtube.com/watch?v=FPkhA6hXBy4<br /><br />20. skupščina družbe Nova KBM - VZMD.TV<br />http://www.youtube.com/watch?v=AnIVooy8tQg&feature=channel_video_title<br /><br />VZMD …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.