Plačaj do 25., sicer greš na seznam

Foto: DURS
Foto: DURS
Durs. Dolžnike opozarja, naj se s plačilom do 25. aprila izognejo javni objavi na seznamu dolžnikov.
Oglej si celoten članek

Davčna uprava (Durs) vse dolžnike, ki ne želijo biti na novem seznamu davčnih dolžnikov, poziva, naj do 25. aprila poplačajo davčni dolg.

Osvežen seznam 10. maja

Nov seznam dolžnikov, ki s plačilom več kot pet tisoč evrov davkov zamujajo več kot 90 dni, bo objavljen 10. maja. Ažurirane sezname bosta Durs in carinska uprava objavljala enkrat na mesec, najpozneje do 10. v mesecu. “Stari seznam se bo z objavo novega umaknil s spletnih strani,” so opozorili na Dursu.

Ocene učinka še ni

Davčne dolžnike so prvič javno objavili v ponedeljek. Ocenili so, da so dolžniki pred objavo tako imenovanega davčnega sramotilnega stebra prostovoljno poravnali za okrog pet milijonov evrov dolga. Podatka, koliko plačil je bilo po prvi objavi, nam z Dursa včeraj niso posredovali. Poleg davčnih dolžnikov Durs objavlja seznam zavezancev, ki niso predložili REK-obrazcev za izplačila plač.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:09 5. Maj 2013.

    kake so to igre politikov ,da preganjajo ljudi ki zaposlujejo in hranijo cele družine...pa so dolžni državi oderuške davke?? Pustite …

  • 12:50 19. April 2013.

    durs so cigani da vecjih ni

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.