Plačati bosta morala oba

Foto: Žurnal24 Glavar je Cerarjevi očital obrekovanje, ona pa njemu žaljive besede.
V tožbi Marjana Glavarja zoper nekdanjo generalno državno tožilko Zdenko Cerar zaradi obrekovanja na nacionalni televiziji sta bila oba spoznana za kriva.
Oglej si celoten članek

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljevala zasebna tožba nekdanjega vodje okrožnega državnega tožilstva na Ptuju Marjana Glavarja zoper nekdanjo generalno državno tožilko Zdenko Cerar zaradi obrekovanja v oddaji na RTV Slovenija Pod žarometom. Glavarju pa je Cerarjeva očitala žaljive besede, ki so bile izrečene kasneje.

Sodni senat je oba spoznal za kriva kaznivega dejanja. Cerarjevo, ki je v javnosti trdila neresnico o razrešenosti Glavarja in njegovi pregrešitvi zoper pravni red, je spoznalo za krivo kaznivega dejanja obrekovanja in ji prisodilo štiri mesece zapora. Poleg tega pa je za stroške postopka dolžna plačati 600 evrov.

lavarja, ki je v eni od zasebnih tožb žalil Cerarjevo z neresničnimi izrazi, pa je sodni senat spoznal za krivega kaznivega dejanja razžalitve in mu prisodilo mesec in pol zaporne kazni. Glavar pa bo moral poravnati stroške sojenja v višini 450 evrov. Obdolžena imata preizkusno dobo enega leta, v katerem ne smeta storiti nobenega kaznivega dejanja.

Cerarjeva je zoper sklep sodnega senata že napovedala pisno pritožbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.