Plače niso dobili vsi

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Delavci CPM so za 22. februar napovedali stavko, saj do danes vsi niso prejeli decemberskih plač.
Oglej si celoten članek

Okoli 700 zaposlenih v Cestnem podjetju Maribor je danes prejelo decembrske plače, toda po besedah Barbare Matul tudi teh ne v celoti. Izplačali jim niso potnih stroškov, malice in drugih obveznosti, ki gredo v maso prisilne poravnave.

Obljubljenih decemberskih plač pa v celoti niso dočakali v hčerinskih družbah CPM Vzdrževanje in obnova cest ter CPM Investicije.

Sindikat je zato na današnjem sestanku sklenil, da stavko napovejo za 22. februar, saj želijo vanjo zajeti tudi izplačilo januarske plače, ki je predvideno za 18. februar. Do takrat so namreč zaposleni tudi na kolektivnem dopustu.

Prisilna poravnava
Mariborsko okrožno sodišče je 12. januarja začelo postopek prisilne poravnave v CPM, za prisilnega upravitelja pa je bil imenovan Silvo Zorec. Sodišče je upnike pozvalo, naj najpozneje do 14. februarja prijavijo svoje terjatve.

Navadnim upnikom je mariborsko gradbeno podjetje, ki jim dolguje 68 milijonov evrov, predlagalo, naj se odrečejo 65 odstotkom svojih terjatev. Dobro tretjino terjatev bi jim CPM povrnil v šestih letih in pol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.