Plačevali so jim zavarovanja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Računsko sodišče je Institutu Jožef Stefan izreklo negativno mnenje o pravilnosti poslovanja v letu 2009. Med drugim uslužbencem plačevali premije različnih zavarovanj v znesku skoraj 500 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Institutu Jožef Stefan je v omenjenem obdobju med drugim nepravilno določil osnovno plačo in dodatke, uslužbenci pa so napredovali in bili premeščeni v nasprotju z zakonom o sistemu plač v javnem sektorju in kolektivno pogodbo.

Institut je javnim uslužbencem izplačal najmanj za 27.421 evrov previsoke in za 3023 evrov prenizke plače. V nasprotju z zakonodajo pa je javnim uslužbencem tudi plačal premije prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja v znesku 456.057 evrov, kolektivnega nezgodnega zavarovanja v znesku 17.979 evrov in osebnih zavarovanj v znesku 19.022 evrov.

Prav tako so na institutu z javnimi uslužbenci sklepali pogodbe za določen čas, kar je v nasprotju z zakonom o raziskovalni in razvojni dejavnosti.

Kot so v mnenju zapisali na računskem sodišču, institut med revizijskim postopkom ni odpravil vseh ugotovljenih nepravilnosti. Računsko sodišče zato zahteva predložitev odzivnega poročila, v katerem mora inštitut izkazati ukrepe za odpravo nepravilnosti.

Na institutu po objavi poročila poudarjajo, da se to nanaša na poslovanje v letu 2009 in da so že v tistem času odpravili večino očitanih kršitev. "V nekem delu pa računsko sodišče na žalost ni upoštevalo vseh naših pojasnil in dokazil," so še zapisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:32 23. September 2014.

    Me zanima, kdaj bo računsko sodišče ukrepalo na Občini Litija....??? Tretja najbolj zadolžena občina na prebivalca, župan še naprej najema …

  • 12:28 23. September 2014.

    saj se vse preverja, pa se kljub temu nič ne popravi, noben ne odgovarja za škodo...

  • 11:23 23. September 2014.

    V naši državi je pa tres reba vse preverit ... <br /><br />očitno se je ta bolezen razširila na vsa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.