Plačujejo za zaprto garažo

Foto: Žurnal24 Zaposleni v bolnišnici, ki za parkiranje plačujejo po 35 evrov, so ob sneženju n
Zdravniki. Plačujejo zaprti garažni hiši, zunanja parkirišča nesplužena.
Oglej si celoten članek

Jesenice. Zaposleni v jeseniški bolnišnici po obilnem sneženju nimajo kje parkirati, saj parkirišče ni bilo spluženo. “Zaposleni se počutimo izigrane, saj za abonentsko parkiranje v še vedno zaprti garažni hiši plačujemo 35 evrov na mesec, in sicer podjetju Avioprojekt iz Celja, ki upravlja tudi zunanja parkirišča ob bolnišnici,” je za Žurnal24 povedal kirurg Matej Andoljšek.

Parkirišče ni spluženo
“Ne le da parkirišče ni bilo spluženo, temveč je bil sneg tudi narinjen pred zapornice. Tja so ga narinili med čiščenjem dohoda do urgence. Plačujemo za nekaj, česar sploh ne koristimo, to je parkiranje pod streho, povrhu vsega pa druge možnosti parkiranja sploh nimamo več. Plačujemo, da lahko pridemo v službo,” je sklenil Andoljšek.

Pomisleki o višini
Za pojasnila v povezavi s čiščenjem parkirišča in stanjem projekta garažne hiše smo zaprosili podjetje Avioprojekt, ki ga vodi Aleksander Jančar; ta nam je odgovore obljubil za danes. Iz Avioprojekta pričakujemo tudi pojasnila v povezavi s heliodromom na vrhu nove garažne hiše. Izraženi so bili namreč številni pomisleki glede višine garažne hiše, ki je nadstropje višja od polikliničnega dela bolnišnice, zato je dostop do heliodroma prek mosta hud klanec.

Vožnja po delih
Helikopter od začetka gradnje poškodovance in bolnike prevaža do začasnega heliodroma na carinski coni, nato pa jih z reševalnim vozilom peljejo do bolnišnice.

“Res napredek za bolnišnico, ki je od 70. let imela edini spodobni helioport v državi,” je vožnje komentiral Andoljšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.