Plahutnika odnesle visoke cene hrane

Foto: Žurnal24 Andrej Plahutnik BOBO
S položaja direktorja urada za varstvo konkurence je odstopil Andrej Plahutnik.
Oglej si celoten članek

Direktor urada za varstvo konkurence Andrej Plahutnik je odstopil. Mesto direktorja urada zapušča iz osebnih razlogov, minister za gospodarstvo Andrej Vizjak pa je njegov odstop že sprejel.

Razlog za odstop visoke cene hrane

Številne podražitve hrane na začetku septembra naj bi bile glavni razlog za Plahutnikov odstop. © BOBO

 
Plahutnik naj bi po uradni razlagi svoj odstop ponudil zaradi osebnih razlogov, vendar pa naj to ne bi bil pravi razlog za odstop. Prvega moža varuha konkurence naj bi odnesel predvsem prepozen in premalo izrazit odziv na podražitve hrane. Kot je znano, je tudi predsednik vlade Janez Janša njegov urad takrat javno pozval, naj preveri informacije o dogovarjanju največjih trgovcev glede cen. Kdo bo nasledil Plahutnika, še ni znano. Minister Vizjak je napovedal, da bo ministrstvo v najkrajšem času izpeljalo postopke za imenovanje novega direktorja tega urada, do takrat pa naj bi urad še naprej vodil Plahutnik.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.