Planinec umrl pri 200-metrskem padcu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zgodaj zjutraj se je na Storžiču smrtno ponesrečil 19-letni planinec.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila na zelo zahtevni planinski poti, v zelo strmem vzponu po Žrelu. Pot je zasnežena in spolzka, vodi pa od Doma pod Storžičem proti vrhu Storžiča na 2.132 metrih nadmorske višine. Na poti je velika nevarnost padajočega kamenja. Policisti so ugotovili, da je planinec zdrsnil na okoli 1.700 metrih višine, pri 200-metrskim drsenju pa se je smrtno poškodoval.

Ni uporabljal primerne opreme

Smrtno ponesrečeni planinec ni uporabljal primerne gorniške opreme, nesrečo pa je naznanil Ljubljančan, s katerim sta se vzpenjala na Storžič.

"V izogib nesrečam poudarjamo, da je ponekod v gorah še vedno sneg, na takih mestih pa obstaja velika nevarnost zdrsov. Zato sta pripravljenost in ustrezna oprema bistvena, obvezni pa so tudi specialni pripomočki, ki jih je glede na izbrano pot treba uporabljati," ob tej nesreči opozarjajo na Policijski upravi Kranj.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.