Platane v slabem stanju

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Kongresni trg. Ureditev poti šele po odločitvi o drevesih.
Oglej si celoten članek

Nameščanje svetilk na Kongresnem trgu bodo delavci nadaljevali po koncu prireditev na začetku meseca, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Nedokončane peščene poti v parku pa še ne bodo na vrsti tako kmalu, saj morajo najprej sprejeti odločitev o platanah, so zapisali v občinskem servisu za pobude meščanov. "Glede na mnenja stroke, ki so bila pridobljena, stanje dreves zaradi starosti in ukrepov iz preteklosti ni dobro," so pojasnili. Z arboristi in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije se bodo zato skupaj odločili o zamenjavi dreves, pri tem pa preteh
tali, ali je bolje, da poti tlakujejo zdaj ali da počakajo na zamenjavo platan, so dodali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.