Plavalci na olimpijskih igrah kot rakete

Foto: Žurnal24 Michael Phelps se z novo obleko počuti kot raketa.
Slabega pol leta pred začetkom olimpijskih iger v Pekingu se je začel boj proizvajalcev plavalnih oblačil. Nova tehnologija kopalk bo najboljšim plavalcem zmanjšala upor v vodi.
Oglej si celoten članek

"Glavni krivec" pa naj bi bili posebni šivi, ki ne bodo več povzročali vrtinčenja vode.

Avstralski opremljevalec nekaterih reprezentanc Speedo je pred nekaj tedni v Londonu, Sydneyju, Tokiu in New Yorku sočasno predstavil nova plavalna oblačila, s katerimi bodo Michael Phelps (ZDA), Grant Hackett (Avstralija) in drugi na največjem športnem dogodku letošnjega leta naskakovali odličja.

Kopalke, ki nosijo ime LZR Racer, so zašite z laserskimi šivi. Šivi, ki so doslej povzročali vrtinčenje vode in s tem večji upor, so preteklost.

"S to obleko se počutim kot raketa," je dejal plavalec Michael Phelps, ki bo na Kitajskem poskušal osvojiti osem odličij. Sam je dejavno sodeloval pri oblikovanju novih kopalk, večina plavalnega športa pa je novost označila za revolucijo. "Kopalke so videti kot iz znanstveno-fantastičnega filma," je novo oblačilo pohvalil Grant Hackett. "Skozi vodo drsiš enakomerno, kot bi z vročim nožem mazal maslo," je še dodal Avstralec, ki si v Pekingu želi še tretjič zapored poseči po zlati kolajni na 1500 metrov prosto.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.