Plavalci spet na suhem

Foto: Žurnal24 Predvidena podaljšana sezona na brestaniškem kopališču se je letos močno skrčila
Kljub obetom za podaljšano sezono so brestaniški bazen včeraj zaradi prehladne vode zaprli.
Oglej si celoten članek
Tudi mi kot upravljalci smo naplahtani, saj naj bi bil bazen odprt od maja do oktobra.
David Radej

Bazen je zaradi hladne vode od včeraj zaprt,” nam je razočaran povedal David Radej, direktor Zavoda Regio, ki bazen upravlja. “Kljub ogrevanju iz lastne kotlovnice in dovajanju tople vode iz termoelektrarne je voda prehladna, da bi v njej lahko trenirali plavalci Plavalnega kluba (PK) Celulozar Krško, drugih obiskovalcev, razen nekaterih rekreativcev, pa ni,” je dejal. S sezono ni zadovoljen, saj so imeli nenehne težave s strojnico in tudi kakovost vode na bazenu ni bila najboljša.

Ni ekonomsko upravičen
“Obratovanje bazena pri nočnih temperaturah, ki so padle na sedem stopinj Celzija, povzroča prevelik strošek, saj se voda ohladi tudi za šest stopinj in je nikakor ne moremo ogreti,” je pojasnil Zdravko Pilipovič z Občine Krško in dodal: “Trudili smo se, da bi do konca septembra plavalcem zagotovili normalne razmere za vadbo, a ne gre, zato smo bazen zaprli.

Bazen bo treba pokriti
“Obstajajo tehnične rešitve, ki jih nismo uredili,” je bil diplomatski Pilipovič, ki za kaotično stanje na bazenu ne krivi projektantske organizacije CRP. Edino rešitev vidi v mehanski zapori bazena, ki je v celotni investiciji sicer niso predvideli, jo pa imajo tudi drugi odprti bazeni. “Površino bazena bomo do naslednje sezone pokrili s ponjavo, ki bo zagotavljala manjšo izgubo toplote,” je napovedal. Občina že čaka ponudbo, o ceni pa za zdaj ne želijo govoriti.

Plavalci spet v Čatežu
“Čakajoč na toplo vodo smo opravljali suhe treninge, od včeraj pa spet treniramo v Čatežu,” je povedala predsednica PK Celulozar Krško Vilma Jan špiler. “Plavalcem bomo do konca septembra poravnali stroške prevoza in vstopnic za čateško kopališče,” je zagotovil Pilipovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.