Plaz ogroža gospodarsko poslopje

Foto: Žurnal24 Neurje je v okolici Velenja divjalo že v preteklih dneh.
Nočno neurje je v krajevni skupnosti Plešivec pri Repniku sprožilo gozdno-travniški plaz, ki se še vedno pomika proti strugi potoka Sopota.
Oglej si celoten članek

Na območju Velenja se je že v ponedeljek sprožilo več zemeljskih plazov, ki so zasuli dele cestišč, tudi strugo potoka Sopota.

Strugo so delno že očistili in preprečili poškodbe na gospodarskem poslopju v neposredni bližini, so sporočili z velenjske občine. Ker se lahko plaz ob vnovičnem dežju zopet sproži in ogrozi gospodarsko poslopje, ga nadzorujejo.

Neurja so v preteklih dneh v Občini Velenje povzročila težave in za več kot 150 tisoč evrov gmotne škode. V ponedeljek popoldne se je med drugim sprožil plaz v Lokah pri Velenju, trije manjši plazovi so se sprožili na Paškem Kozjaku, zasuto pa je bilo tudi cestišče v Vinski Gori.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.