Plaz ogroža hišo, voda sili v objekt

Foto: Lojze Kavčič
Foto: Lojze Kavčič
Vremenoslovci opozarjajo na močnejše nalive tudi ponoči. V Posočju in na Gorenjskem gasilci že v akciji.
Oglej si celoten članek



Na Agenciji za okolje RS za zvečer in ponoči napovedujejo močne padavine z nalivi območju in to na območju zahodne in severozahodne Slovenije (Posočje).

Sicer močni nalivi v  teh koncih že povzročajo nevšečnosti. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje RS tako navajajo, da je nekaj pred dvajseto uro meteorna voda začela pritekati v Bovec in v Malo vas. 

Zemeljski plaz ogroža stanovanjski objekt.

Foto: Aeso Slika padavin

V Stari Fužini v Občini Bohinj so gasilci nekaj po dvajseti uri začeli s črpanjem meteorne vode, o poplavi zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poročajo iz Škofje Loke, na Jesenicah je nekaj po 19-uri narastel hudournik, tako da voda sili v hišo. 

Ob 16.20 je v Svetem duhu, občina Škofja Loka, voda ogrožala stanovanjski hiši. Posredovalii so gasilci PGD Virmaše - Sv Duh.

  • 16.54 so na Cesti talcev v Škofji Loki, gasilci PGD Škofja Loka, s protipoplavnimi vrečami zaščitili stanovanjska objekta.

V četrtek sončno in toplo

Zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami bo v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji tudi v sredo, drugod bo večinoma sončno. V četrtek bo sončno in toplo, le v zahodnih krajih bo spet več oblačnosti.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.