Plaz rešen do poletja

Foto: Žurnal24 Plaz, ki se je sprožil ob jesenskem deževju, je sprva še omogočal promet. (Foto:
Sanacija. Potrebni so bili dodatne raziskave in projekt.
Oglej si celoten članek

"Poleti naj bi se začela in končala sanacija plazu na cesti Podvrh–Trnovec –Poklek nad Blanco," je povedal sevniški župan Srečko Ocvirk. "Gre za zahtevnejši plaz, kot smo sprva predvidevali, in ga ni mogoče rešiti s kamnitimi zložbami," je dodal.

Iz geotehničnega poročila o pogojih sanacije razberemo, da se trdne in nosilnejše zemljine pojavljajo šele v globini desetih metrov, zaradi česar bo sanacija tehnično zahtevna in draga. Opraviti je bilo treba dodatne geomehanske raziskave in pripraviti podroben projekt za sanacijo plazu.

"Projekt je zdaj na ministrstvu," je še povedal župan. Po pregledu dokumentacije bo sledil razpis za izbor najugodnejšega izvajalca. Cesta je zdaj zaprta za ves 
promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.