Plaže občini ne dajo

Foto: Žurnal24 “Znamenita fasada po zamisli arhitekta Eda Mihevca je iz v Nemčiji izdelanih ker
Skupina 
Bernardin. Govorice o prodaji ne držijo, trdi direktor. Obnovljeni Metropol nazaj k nekdanjemu blišču.
Oglej si celoten članek

“Naš lastnik, družba NFD, ne razmišlja o tem, da bi nas prodal. Zdaj zagotovo ne. To bi, kot pravi direktor skupine Bernardin, gotovo vedel,” Čedomil Vojnič komentira špekulacije, ki so se pred časom pojavile v nekaterih finančnih krogih zaradi težav, ki jih ima lastnik tega največjega hotelskoturističnega podjetja v Sloveniji z zadolženostjo pri bankah.

Kempinski je cenejši
Konkurenca. “Kempinski Palace nam konkurira z dampinškimi cenami,” ocenjuje Čedomil Vojnič, prvi mož skupine Bernardin. Za enoposteljno sobo je v Metropolu treba odšteti 185 evrov, v Kempinskem pa – glede na cene, objavljene na spletni strani – dobrih 40 evrov manj. Predsedniška apartmaja v obeh oddajajo za 450 evrov na noč. Grand hotel Metropol je do zdaj obiskalo veliko znanih osebnosti, med drugim Marcello Mastroianni, Alberto Sordi, Boris Becker, Boban Živojinovič, Jevgenij Primakov, Paloma Picasso ...

Manj nočitev
Skupina Bernardin po Vojničevih besedah posluje po načrtih in o zmanjšanju števila zaposlenih ali znižanju plač ne razmišljajo. “Krizo obvladujemo z notranjimi ukrepi, z bankami nimamo težav, tekočo likvidnost zagotavljamo. Letošnji rezultati so skladni z načrtom – prihodki so za šest odstotkov nižji kot lanski, sedem odstotkov manj je nočitev,” pred sredinim slovesnim odprtjem prenovljenega hotela Metropol pove direktor. Investicija, druga največja v slovenski turizem letos, presega štiri milijone evrov, z njo pa naj bi leta 1972 odprtemu hotelu vrnili nekdanji blišč.

Portoroške plaže ne dajo
Na aprilsko razsodbo o vrnitvi dela portoroške plaže v velikosti dobrih deset tisoč kvadratnih metrov piranski občini so se pritožili. “Zgodba še ni končana. Predvidevamo, da bi del, ki nam pripada, uredili po vzoru Meduze, najbolj luksuzne plaže na slovenski obali,” napoveduje Vojnič. Na tej plaži se – čeprav je v lasti konkurence – kopa tudi sam.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.