Plezalca bosta noč preživela v gori

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V steni Jalovca sta ostala dva italijanska plezalca, ki bosta morala noč preživeti v gorah. Gorski reševalci so predtem uspeli rešiti plezalca, ki sta obtičala v steni pod vrhom Špika.
Oglej si celoten članek

Kot nam je povedal Aleš Robič, so alpiniste že uspešno rešili iz stene in ravnokar sestopajo s Špika.

Poškodovani niso, so pa vsi premraženi, je povedal Robič, ker je tam že od včeraj zvečer dež, veter in mraz. S helikopterjem si niso mogli pomagati, ker so preslabe vremenske razmere.

Bosta pa morala to noč v stehah Jalovca preživeti dva Italijana. Zaradi slabe vidljivosti bodo reševalci iskalno akcijo nadaljevali jutri.

Do konca junija se je v naših gorah sicer zgodilo 129 nesreč, 11 pohodnikov je umrlo, kar 104 pa so bili poškodovani.

Foto: Tamara Barič Špik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:46 18. Julij 2011.

    Rešili so samo une iz Špika,Kalabreža sta še v steni Jalovca in bosta tam še celo noč.<br />Vsem pa izstavt …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.