Pličanič v zaporu

Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi Foto: Saša Despot Pličanič na Povšetovi
Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič je obiskal Zavod za prestajanje kazni zapora Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Pličanič je izpostavil, da se v zaporu na Povšetovi ulici v Ljubljani soočajo z največjo prostorsko stisko med vsemi zapori v državi. Kot pravi, se to stisko lahko reši le z novimi prostori, ki bi jih zgradili v javno-zasebnem partnerstvu, in sicer v Bizoviku.

O roku, do katerega bi nove prostore zgradili, še ne morejo razmišljati, je poudaril Pličanič. Je pa ob tem zagotovil, da bo naredil vse, da aktivnosti stečejo in se projekt izpelje v čim krajšem času.

Kljub omenjeni prostorski stiski pa minister ocenjuje, da ljubljanski zavod za prestajanje kazni zapora deluje dobro, uprava zapora in vsi zaposleni pa da "dajejo vse od sebe, da so rezultati dobri". Minister si je ogledal tako zapor kot pripor, spregovoril je tudi z zaporniki in priporniki.

Nikjer ni klime

Ogledal si je njihov prostor za sprehod in kot pravi, imajo zaprti tega prostora res malo, ter skupne prostore, ki jih po ministrovih besedah "praktično ni". Izpostavil je tudi, da skoraj nikjer v stavbi ni klimatskih naprav. Zato meni, da take razmere niso primerne za prestajanje kazni in jih je treba izboljšati.

Po srečanju je minister obiskal tudi zaporniški vrt, na katerem zaporniki ob pomoči članov Zavoda Voluntariat gojijo različne vrste zelenjave in se tako samooskrbujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:59 7. Avgust 2012.

    Predlagam, da Minister kar ostane v zaporu (nasilništvo in mobing nad soprogo)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.