Pločevina jezi stanovalce

Foto: Žurnal24 Ob hokejskih tekmah v športni dvorani Podmežakla so bližnje ulice zatrpane z voz
Obiskovalci hokejskih tekem na Jesenicah parkirajo po pločnikih in dovozih k stanovanjskim hišam. To pa seveda močno jezi tamkajšnje stanovalce.
Oglej si celoten članek
˝Območje Kurja vas–Podmežakla je ob vsaki hokejski tekmi, to je vsaj dvakrat na teden, povsem zaparkirano, po koncu tekme pa pride do popolnega prometnega kolapsa,˝ je pred dnevi dejal eden od stanovalcev, ki živi v bližini dvorane Podmežakla. Stanovalci morajo včasih tudi pol ure čakati, da pridejo domov, kajti dovozna cesta je na eni strani povsem zaparkirana, po drugi pa se vali nepretrgana kolona avtomobilov. V svoji kritiki ni osamljen. Parkirana vozila grenijo življenje tudi drugim stanovalcem, ki vedo povedati, da so ulice v bližini dvorane običajno zaparkirane na obeh straneh, vozniki pa svoja vozila parkirajo tudi na dovoze k hišam. ˝Kolikor sem vesel obiskovalcev hokejskih tekem, ker to pomeni denar za hokejski klub, me po drugi strani jezi, da nas občina ignorira,˝ je poudaril stanovalec. Težave imajo stanovalci Janševe, Mencingerjeve, Čopove in Medvedove ulice ter Ulice heroja Verdnika.

 

Podmežakla

Občina Jesenice bo še letos začela prenavljati športno dvorano Podmežakla. Povečali jo bodo za dobrih 1.400 kvadratnih metrov. Konec tega meseca naj bi objavili javni razpis za izvajalca, aprila pa začeli gradnjo, ki bo stala dobrih šest milijonov evrov, od tega bodo od Evropske unije pridobili 1,7 milijona evrov, iz državnega proračuna 300 tisoč evrov, preostalo pa bo zagotovila občina. Dvorana bo od aprila do septembra zaprta, gradnja pa bo v celoti končana leta 2011.

Župan ogoren
Ko smo o tem povprašali jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja, se je razburil in ogorčeno dejal, da je v neposredni bližini dvorane dovolj parkirišč in da veliko navijačev pride tudi z vlakom. ˝O tem danes prvi slišim. Meni se ni še nihče od stanovalcev pritožil. Res ne vidim, kje je tukaj problem,˝ je poudaril Mencinger. Sta pa opisanim težavam stanovalcev pritrdila Gregor Hudrič in Simon Sušanj, komandir in pomočnik komandirja jeseniške policijske postaje (PP). ˝Problem je, ker vsi želijo parkirati čim bližje dvorani,˝ je dejal Hudrič, Sušanj pa je pojasnil, da se pol ure pred tekmo in pol ure po njej k dvorani in od nje vali tudi po osemsto vozil, na večje tekme pa pride okoli 4.500 ljudi. ˝Neposredno ob dvorani parkirnih prostorov ni dovolj, so pa nedaleč od nje, na primer pri trgovskem centru, vendar bi vozniki morali kakšnih petsto metrov peš,˝ je ob tem dodal Hudrič.

Zdajšnjim parkiriščem pri dvorani, na nogometnem igrišču, pred občinsko stavbo, trgovskim centrom, gimnazijo in gledališčem se bo še letos, po zaključku zunanje ureditve območja Fiprom, pridružilo 240 novih parkirnih prostorov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.