Po 20 milijonih še sedmi aneks

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Končne cene garaže in prenove še ni.
Oglej si celoten članek

Gradnja garažne hiše ter ureditev Kongresnega trga in parka Zvezda bosta Mestno občino Ljubljana (MOL) ter javni podjetji Energetika in Vodovod - Kanalizacija stali 19,7 milijona evrov, pravijo v službi za razvojne projekte in investicije MOL, kar pa ni končna cena.

Dražje zaradi sprememb

Občina je z Gradisom skupino G do zdaj podpisala šest aneksov, od tega je projekt podražil le šesti, z drugimi pa so spreminjali roke izvedb, pojasnjujejo na MOL in dodajajo: "Sedmi, končni aneks je v fazi podpisovanja." Ta bo projekt po poročanju Dnevnika podražil za še dobre tri milijone evrov, kar pomeni, da bo skupno stal okoli 23 milijonov evrov.

Po osnovni pogodbi bi moral Gradis dobiti 17,7 milijona evrov, a se je projekt podražil, ker so se pri gradnji med drugim pojavila nepredvidena dela pri zaščiti gradbene jame, ker so bile spremenjene rešitve uvozno–izvozne rampe v garažo, ker je bil prilagojen sistem, da je mogoče plačilo z urbano, in zaradi drugih težav, pravijo na občini.

Gradis je sicer v zadnjih dveh letih po podatkih aplikacije Supervizor zmagal na šestih javnih razpisih, ki jih je objavila MOL. Podjetje Uroša Ogrina je poleg garaže pod Kongresnim trgom gradilo Mesarski most z SCT, Mrtvaški in Hradeckega most, skupaj z Energoplanom pa oblikoval podjetje Grep in gradil Športni park Stožice s pripadajočo cestno infrastrukturo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:18 16. December 2011.

    dvorni izvajalci storitev vedo kako se posluje ne recem da se v ljubljani ni gradilo vendar so vsi projekti do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.