Po 34 letih se poslavlja legendarni slovenski direktor

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Jedrska elektrarna Krško bo aprila po 34 letih dobila novega direktorja.
Oglej si celoten članek

V državni energetiki so menjave direktorjev običajne po vsaki menjavi vlade, z eno veliko izjemo, ki ji je ime Stane Rožman. Stane Rožman je v nuklearki začel delati leta 1975, njen direktor je že od leta 1988, torej 34 let. Na tem mestu je preživel osamosvojitev Slovenije in vse dosedanje predsednike vlad in ministre za energetiko.

10. aprila mu poteče mandat in tokrat res odhaja v pokoj, zamenjal ga bo dosedanji vodja proizvodnje Gorazd Pfeifer. Rožman je dejal, da je bila odločitev o n jegovem nasledniku soglasna, Pfeifer ima njegovo polno zaupanje, mlada ekipa pa je po Rožmanovih besedah sijajna in veliko obeta.

Prihodnje leto elektrarna zaključuje 40 let delovanja in prehaja v 20-letno podaljšano obratovanje.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:54 28. December 2022.

    Če bi bil Janez na oblasti, bi rtv, proplus že tulila da gre za zamenjavo, fakis pa bi pregorel na …

  • 09:49 28. December 2022.

    Še najbolj je obetal Golob, ko je fotr fural štrom, banda v med megavati

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.