Po centru z motornimi sanmi

Foto: bralec Gašper motorne sani Foto: Anže Petkovšek sneg ljubljana
Mimoidoče v središču Ljubljane je presenetil pogled na moškega, ki se je vozil z motornimi sanmi.
Oglej si celoten članek

Na Novem trgu v Ljubljani je bralec med hojo v službo naletel na moškega, ki se je po mestu vozil kar z motornimi sanmi. Šlo naj bi za Španca, ki je vzbudil veliko zanimanja. Številni so ga fotografirali, a se ni želel pretirano izpostavljati, saj ni bil prepričan, ali je vožnja z motornimi sanmi po središču mesta sploh dovoljena.

Na PU Ljubljana so nam pojasnili, da motorne sani ne spadajo med vozila, ampak med "posebna prevozna sredstva". Njihova uporaba v cestnem prometu ni dovoljena. Policisti vas lahko za vožnjo z motornimi sanmi v prometu kaznujejo z globo 500 evrov.

Izjemoma se motorne sani lahko uporabijo v cestnem prometu, če je to potrebno za reševanje človeških življenj ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode ali odpravo posledic onesnaženja okolja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:16 6. Januar 2018.

    Ne serite ! Sani so registrirane kot motorno vozilo oz. motorno kolo in lahko vozi po cesti , kjer koli …

  • 21:35 30. Januar 2014.

    Dobra,dobraaaaaa.

  • 16:44 30. Januar 2014.

    glede na stanje cest v LJ je to edino primerno prevozni sredstvo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.