Po delo v Avstrijo

Foto: Žurnal24 131 delavcev TVM je dobilo odpoved. (Foto: Barbara Bradač)
TVM. Delavci so včeraj dobili odpovedi o zaposlitvi.
Oglej si celoten članek

“Tokrat so bile tudi solze. Kolektiv, nekateri celo še iz nekdanjega Tama, se je poslovil,” je včerajšnji dan, ko je 131 delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM) v stečaju dobilo odpovedi o zaposlitvi, komentiral Franjo Trojner, sindikalist v tem podjetju. Odpovedi jim je izročila stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas in jim pojasnila, da se bodo lahko po 15-dnevnem odpovednem roku prijavili na zavod za zaposlovanje. Delavci pričakujejo, da bo stečaja konec do leta 2013.

Na bolje k sosedom
Trojner je dejal, da je ob slovesu beseda nanesla tudi na prihodnost in morebitno novo zaposlitev. “Nekateri računajo na zaposlitev v Avstriji. Magna Steyr blizu Gradca naj bi v kratkem zaposlil 800 ljudi. Nekateri bodo poskusili srečo. Tam je delavska plača okoli 1.200 evrov neto,” je povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.