Po desetih letih našli ukradena kipca

Foto: PP Piran
Foto: PP Piran
V Piranu po desetih letih našli ukradena kipca Device Marije in Janeza Evangelista.
Oglej si celoten članek

Na piransko policijsko postajo so pretekli teden prinesli dva kipca, ki so ju našli pri pospravljanju župnišča v Sečovljah.  Kipca Device Marije in Janeza Evangelista je takratni sečoveljski župnik dobil v dar.

Izdelana okoli leta 1800

Policisti so v sodelovanju z Zavodom za varovanje kulturne dediščine Območne enote Piran ugotovili, da sta oba kipca pristna in sta bila izdelana okoli leta 1800. Ugotovili so, da sta bila septembra leta 2002 ukradena v Župnijskem uradu Koper. Po desetih letih so ju tako vrnili lastniku.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:54 29. November 2012.

    Jih je vlada prinesla nazaj, ker jim ni nič pomagal!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.