Po dežju bo zapihal zelo močan veter

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Poleg burje na Primorskem bo spet zapihal karavanški fen, ki bi lahko s hitrostmi prek 100 km/h utegnil povzročati podobne težave kot pred dvema tednoma. Vetrovno bo vse do srede, temperature pa nizke.
Oglej si celoten članek

Potem ko so oblaki izlili svoje in reke že počasi upadajo, utegne v prihodnjih dneh in nočeh preglavice povzročati veter. Prebivalci predvsem Primorske in Gorenjske še vedno dobro pomnijo silovit veter, ki je na martinovo naredil milijonsko škodo v gozdovih, drugem rastju in na stavbah. 

Agencija za okolje (Arso) pa je popoldan izdala novo opozorilo, saj bo začel v noči na ponedeljek pihati okrepljen severni veter, ki bo najmočnejši v severni Sloveniji. Vremenoslovec Andrej Pečenko je za Žurnal24 pojasnil, da bo verjetno najbolj silovito pihal v noči na torek in tudi še na sredo, ko bi lahko dosegel in presegel hitrosti 100 km/h. 

Istočasno bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo oslabela do srede. Če imate izpostavljeno lastnino, jo pravočasno zaščitite.

V prihodnjih dneh bo hladneje

Pečenko je sicer še povedal, da bodo temperature v prihodnjih dneh nižje, a vseeno v skladu s časom leta. Tudi zaradi vetra pa bodo zjutraj verjetno vztrajale nad lediščem. Vsekakor pa je skrajni čas, da na plano privlečete zimska oblačila, saj bo veter okrepil občutek mraza.

Napoved sicer za spremembo kaže na suh delovni teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.