Po državi sneži, Arso pa za jutri razglaša rumeni alarm in še večje preglavice

Foto: Ž24 Sneg v Trbovljah Foto: Saša Despot sneg Foto: Epa Sneg Foto: Profimedia sneg Ljubljana Slovenija Foto: Profimedia Sneg Foto: Profimedia Sneg
Zbudili smo se v oblačen, snežen dan. Kaj lahko pričakujemo v prihodnjih dneh?
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje napoveduje, da bodo padavine dopoldne od juga postopoma ponehale. Oslabela bo tudi burja, ki je v preteklih dneh povzročala težave na Primorskem. Današnje najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C. 

Sneg trenutno na cestah ne povzroča večjih težav. Po podatkih prometno-informacijskega centra je na cesti Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Enaka prepoved velja na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami. Prav tako so verige obvezne na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.

Sobota bo oblačna in spet v znamenju padavin. Zjutraj in dopoldne se bodo od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, v severni polovici Slovenija pa sprva snežilo. Čez dan se bo meja sneženja dvigala. Na Primorskem se bo krepila burja. Medtem ko se bodo najnižje jutranje temperature gibale od -1 do 2 °C, na Primorskem okoli 5 °C, bodo najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 °C. 

Na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval. Agencija je zato za soboto za jugozahod države izdala rumeno opozorilo zaradi burje in nevarnosti poledice oz. žleda. "Ceste in pločniki so lahko poledeneli. Lahko se lomijo manjše veje. Priporočamo veliko previdnost pri hoji na prostem in vožnji na prizadetih območjih. Že najmanjša debelina ledu na cesti je zelo nevarna," so zapisali.  

Foto: Arso vremensko opozorilo
Tudi v nedeljo bo še naprej oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo. Do večera naj bi burja na Primorskem ponehala. 

V ponedeljek bi na vzhodu države lahko imeli krajša obdobja sončnega vremena, medtem ko bo drugje oblačno. V zahodni in osrednji Sloveniji lahko občasno še dežuje. 

V torek bo večinoma suho, od srede naprej pa bodo padavine spet bolj verjetne. Medtem ko se bodo v začetku tedna dnevne temperature gibale od 3 do 7 °C, se bodo v sredo in četrtek lahko povzpele do 10 °C. Od petka naprej naj bi bilo spet hladneje. 

Foto: Arso vremenska napoved dolgoročna

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.