Po Duhovnikovi od danes Knez

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Dars. Nadzorniki ustoličili novo upravo. Kadrirala naj bi SLS.
Oglej si celoten članek

Danes ob 9. uri je Mateja Duhovnik, včeraj razrešena šefica Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), posle predala nasledniku Matjažu Knezu. Dars bo vodil kot vršilec dolžnosti, pomagal pa mu bo Tine Svoljšak iz revizorske hiše KPMG.

Knez, dosedanji direktor podjetja ZIM (Zasnove in vodenje investicij, d. o. o.), ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor, naj bi bil blizu stranke SLS. V Mariboru je znan predvsem po projektu MAKS. Gre za velik kulturni center, ki naj bi zaživel ravno v času Evropske prestolnice kulture, a zaradi finančnih zagat nima še niti temeljev. Knez nam je zagotovil, da bo še pred odhodom na Dars poskrbel, da bo projekt stekel. Franc Kangler, župan Maribora, je bil včeraj dopoldne že seznanjen, da bo najverjetneje ostal brez direktorja ZIM: "En mesec bo še pri nas in malo na Darsu. To je dobro za Maribor, da imamo vodilnega v tako pomembnem podjetju."

Kakšno plačo bosta vodilna imela, šef nadzornikov Dušan Hočevar včeraj še ni vedel povedati,"zagotovo pa bo usklajena z novim (prihajajočim, op. p.) zakonom o plačah direktorjev družb v večinski državni lasti". Tako Duhovnikova kot Gordana Boškovič, prav tako razrešena članica uprave, iz Darsa odhajata brez odpravnin. Nadzorniki so ju razrešili krivdno. Hočevar je potrdil, da bi lahko sledile odškodninske tožbe in kazenske ovadbe. Novo upravo s polnimi pooblastili naj bi nadzorniki prek javnega razpisa našli v enem mesecu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.