Po en odstotek na leto

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vlada namerava število zaposlenih v naslednjih treh letih zmanjšati za en odstotek letno.
Oglej si celoten članek

Vlada je na današnji seji sprejela skupni kadrovski načrt organov državne uprave za letošnje in prihodnji dve leti. V njem je v skladu z dogovorom s sindikati javnega sektorja določila ciljno znižanje števila zaposlenih za odstotek v vsakem od treh let.

Glede na skupni kadrovski načrt za organe državne uprave skupaj s policijo, vojsko, upravo za izvrševanje kazenskih sankcij in upravnimi enotami je bilo 1. januarja letos 31.967 zaposlenih. Ob koncu leta je njihovo števil določeno pri 31.593, kadrovski načrt za leto 2014 jih predvideva 31.322, za leto 2015 pa 31.003.

Število inšpektorjev bodo povečali

Vlada je ministrstvom tudi naložila, da v okviru kvote dovoljenih zaposlitev posebno pozornost namenijo ustrezni kadrovski popolnitvi delovnih mest inšpektorjev. Dodatne zaposlitve so še v upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:08 12. September 2013.

    Ma, NOOOOORCE se delajo iz Naroda !!! Samo čas vlečejo z zavlačevanjem, ... Zato, da delomrzneži požrejo še tisto kar …

  • 18:28 12. September 2013.

    Super plan.<br />To se pravi, da lahko pričakujemo do leta 2033 zmanjšanje zaposlenih na nivo ustrezen za tako majhne države.<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.