Po enem letu vezave kazen dvakrat višja od prejete ugodnosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Bralec nas je opozoril, da se vezava za znižanje naročnine pri Simobilu ne splača, saj te v primeru predčasne prekinitve hudo kaznujejo.
Oglej si celoten članek

Čeprav bi ostal pri istem operaterju in se vezal še za dve leti, je po enem letu vezave kazen za prekinitev dvakrat višja kot ugodnost, ki jo je prejel.  

"Že nekaj časa sem Simobilov naročnik, imam Orto tripster paket. Vezal sem se kakšno leto nazaj, nisem kupil telefona, ampak zato, da si znižam naročnino. Do zdaj sem dobil 11 krat 1 evro popusta na naročnino, zdaj pa bi moral, če bi hotel kupiti nov telefon pri Simobilu in podaljšati naročnino za 24 mesecev, odplačati "kazen" 20 evrov. Zdi se mi nateg, saj bom ostal pri njih in kupil telefon, oni imajo od tega dvakrat plus," nam je pisal bralec.

V pogodbi piše, kaj bo treba plačati ...

Na Simobilu pojasnjujejo, da se naročniki ob sklenitvi Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti za telefonski aparat ali v obliki popusta na mesečni račun zavežejo, da bodo ostali njihovi uporabniki naslednjih 12 ali 24 mesecev. "Naročniki, ki predčasno prekinejo pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti za znižanje naročnine, so dolžni v skladu z določili te pogodbe Si.mobilu vrniti sorazmerni delež pogodbene vrednosti naročniške pogodbe. Pri tem vračilu ne gre za kazen, ampak se vračilo izračuna na popolnoma transparenten način, ki je določen tudi v pogodbi in tako naročniku vnaprej znan. Izračun je tudi sorazmeren glede na predviden čas trajanja vezave," pojasnjujejo.

Dodajajo, da so 13 evrov ugodnosti, ki bi jo uporabnik prejel do konca vezave, upoštevali in jih odšteli od "vračila", ki ga mora plačati za prekinitev vezave.

Ostati je deset evrov cenejše kot oditi

Vračilo prejete ugodnosti se izračuna na enak način, če uporabnik ostane pri Simobilu ali odide drugam, pravijo. "Uporabniki, ki prekinjajo naročniško razmerje, pa imajo poleg vračila prejete ugodnosti obračunane tudi stroške prekinitve pogodbe."

Znesek prekinitve pogodbe oziroma zapiranja računa znaša 9,99 evra.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:54 10. Oktober 2016.

    Res je, kvaliteta pada, cene nekonkurenčne, Simobil je zavozil.

  • 12:41 9. Oktober 2016.

    Brez vezave, svoj telefon in Carski bob za 9.99 EUR, 3 X 1500, povsem zadosti, čisto zadovoljen.

  • 16:00 7. Oktober 2016.

    Vsi so isti! Jaz sem na Telemachu, isto sranje kot prej Telekom, samo cena je pa res malo nižja...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.