Po gladini presihajočega jezera

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Notranjski regijski park z dnevi Notranjskega parka obiskovalce vabi ob Cerkniško jezero.
Oglej si celoten članek

Danes se je jezero spremenilo v deželo pravljic, otroci pa so lahko spoznali notranjske mite in legende. Jutri, v nedeljo pa bodo obiskovalcem ponudili različne aktivnosti, s katerimi bodo spoznali skrivnosti Cerkniškega jezera.

Že ob 8. uri zjutraj bo v nedeljo organiziran pohod k podzemlju Velike Karlovice, med 9. in 10. uro bo potekalo obročkanje ptic, aktivnosti pa se bodo končale zvečer, saj se bodo ob 17. uri obiskovalci lahko podali v raziskovanje nevidnega živega sveta Cerkniškega jezera.

S čolnom se boste lahko zapeljali po gladini presihajočega jezera, se ob njem zapeljali s kolesom ali pa se zabavali na prireditvenem prostoru, kjer bodo za vas poskrbeli domači kulinarični ponudniki, hkrati pa boste lahko občudovali izdelke notranjskih mojstrov.

Notranjski regijski park leži znotraj meja občine Cerknica in obsega dobrih 222 kvadratnih kilometrov. Ustanovljen je bil leta 2002 z namenom, da se ohranjajo, varujejo in raziskujejo naravne in kulturne vrednote tega območja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.