Po H&M še Zara: Slovenci nismo več izjema

Foto: Zara
Foto: Zara
Po tem ko je trgovina H&M tudi v Sloveniji omogočila nakupovanje preko spleta, je to pred dnevi naredila še Zara.
Oglej si celoten članek

Tako španska Zara kot H&M spletne strani nista prevedla v slovenščino. Dostava na dom nikjer ni brezplačna, a Zara omogoča brezplačno dostavo v svoje trgovine, kjer lahko blago nato prevzamete. Trgovine imajo v Celju (City center), Ljubljani (Center in BTC), Kopru (Planet Tuš) in Mariboru (Europark).

Standarna poštnina pri Zari sicer stane 4,95 evra, ekspresna pa 9,95 evra. Vračilo je brezplačno.

Slovenija je sicer zadnja članica Evropske unije, kjer je Inditex, lastnik španske verige trgovin Zara, omogočil spletno nakupovanje. Lani je Inditex odprl 330 trgovin v 56 državah.

Vse raje kupujemo na spletu ...

Slovenci tako kot vsi ostali vse raje nakupujemo preko spleta. V preteklem letu je po podatkih zadnjih meritev Trženjskega monitorja Društva za marketing Slovenije (DMS) na spletu izdelek kupilo 73 odstotkov ljudi, kar je deset odstotnih točk več kot leto prej. Največ ljudje po spletu kupujejo tehnične izdelke, obutev in oblačila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.