Po izpustitvi Janše še o Črnkoviču in Krkoviču

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ustavno sodišče bo obravnavalo ustavni pritožbi Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča.
Oglej si celoten članek

Ustavno sodišče bo na današnji seji obravnavalo še ustavni pritožbi obsojenih v zadevi Patria Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča. Oba predlagata tudi začasno zadržanje izvršitve sodbe. Konec lanskega leta so ustavni sodniki že začeli obravnavati pritožbo Janeza Janše in ga najmanj do končne odločitve izpustili na prostost.

Ljubljansko okrajno sodišče je 5. junija 2013 predsednika SDS Janšo, brigadirja Krkoviča in prokurista Rotisa Črnkoviča spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov Patria.

Janšo je obsodilo na dve leti zapora, Črnkoviču in Krkoviču pa je prisodilo 22 mesecev zaporne kazni. Vsi trije so dobili tudi po 37.000 evrov stranske denarne kazni.

Trojica se je pritožila

Trojica se je pritožila na ljubljansko višje sodišče, a ji sodniki niso ugodili. Janša se je moral zato 20. junija lani zglasiti v zaporu na Dobu, dva tedna pozneje se mu je pridružil Krkovič, konec oktobra pa še Črnkovič.

Trojica se je zoper sodbo pritožila na vrhovno sodišče, ki pa ji prav tako ni ugodilo, zato se je obrnila še na ustavne sodnike. Ti so Janševo pritožbo začeli obravnavati konec lanskega leta, še pred tem pa so ugodili njegovemu predlogu za začasno zadržanje in ga najmanj do končne odločitve izpustili na prostost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:15 22. Januar 2015.

    Kmalu bodo po odločitvi ustavnega sodišča v arestu le kurji tatovi.

  • 09:39 22. Januar 2015.

    ..pa še res je...

  • 09:32 22. Januar 2015.

    Na koncu bodo ugotovili da je Erjavec kriv,,saj je bil takrat minister

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.