Po nesreči prijavil krajo avtomobila

Foto: Žurnal24
Ponikva: moški izsiljeval prednost in povzročil nesrečo, nato zbežal ter avtomobil pustil blizu šole, naslednji dan pa prijavil krajo. Mozirje: voznik med vzvratno vožnjo trčil v pešca.
Oglej si celoten članek

Povzročitelj zbežal, za sabo pustil registrsko tablico
Šentjurski policisti so ta teden obravnavali zanimiv primer: v noči iz torka na sredo so bili namreč obveščeni o prometni nesreči z lažjo telesno poškodbo in pobegom. Nesreča se je zgodila na Ponikvi. Zaradi izsiljevanja prednosti sta trčila osebna avtomobila, povzročitelj pa je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče. Na kraju nesreče sta policista našla registrsko tablico pobeglega vozila, nato pa še povzročiteljevo vozilo v bližini osnovne šole. Patrulja je pobeglega voznika v isti noči iskala na domu, vendar se ni oglasil.

Naslednji dan prijavil krajo avtomobila
Naslednje dopoldne je lastnik udeleženega vozila sporočil, da mu je nekdo ponoči z dvorišča stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil, ključe vozila naj bi imel v avtomobilu. Šentjurski policisti so ga opozorili na posledice krive ovadbe, a moškega to ni prestrašilo. Ko pa so v nadaljnji preiskavi ugotovili, da je v prijavi navedel neresnična dejstva, je tudi sam priznal, da mu vozilo niso ukradli in da je povzročil prometno nesrečo ter odpeljal s kraja nesreče. Zoper voznika bodo policisti podali kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivih dejanj krive ovadbe in zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči. Zaradi prekrška (izsiljevanja prednosti) pa bodo zoper njega na sodišče podali še obdolžilni predlog.  

Vzvratno v pešca
Na območju Mozirja se je včeraj huje poškodoval pešec. Na parkirnem prostoru pred avtomehanično delavnico v Strmcu na območju UE Mozirje je vanj med vzvratno vožnjo trčil 26-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik je 55-letnega pešca takoj odpeljal v zdravstveni dom, od koder so ga z reševalnim vozilom zaradi odprtega zloma leve podlahti odpeljali v celjsko bolnišnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.