Po nesreči se je s pestmi spravil nad policista

Foto: Primož Lavre
Foto: Primož Lavre
Voznik se je razburil in fizično obračunal s policistom.
Oglej si celoten članek

V torek okoli 17. ure je 61-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje v semaforiziranem križišču Linhartove ulice in Titove ceste v Mariboru trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 27-letna voznica. V prometni nesreči se je 26-letna sopotnica v vozilu voznice lahko telesno poškodovala. 

Policisti Postaje prometne policije Maribor so z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu kar 0,85 mg/l alkohola. V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu tudi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje. 

Povzročitelj prometne nesreče se je razburil, stopil do enega od policistov, ki je opravljal ogled, ga z roko večkrat udaril v trebuh in brcnil v nogo. Policistu ga je z uporabo fizične sile in strokovnega prijema uspelo obvladati. Ob pomoči drugega policista je kršitelja, ki se je aktivno upiral, vklenil. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi so ga za nujno potreben čas pridržali. Ovadili ga bodo tudi za to kaznivo dejanje. 

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    09:05 14. December 2017.

    Zdi se, da naši policaji dobesedno iščejo in si želijo dobiti poškodbe na delovnem mestu, čemur sledi visoka odškodnina in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.