Po nižinah snega le za vzorec

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Sneženje, ki je v četrtek zvečer zajelo nekatere dele države, je poskrbelo le za nekaj centimetrov debelo snežno odejo. Največ snega je zapadlo v Kočevju, najmanj pa v Postojni. Do ponedeljka ni pričakovati novih padavin.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Agencije za okolje RS (ob 7. uri) je v Kočevju in Črnomlju v zadnjih 12. urah zapadlo pet centimetrov snega. Dva centimetra snega je zapadlo v Ratečah, po en centimeter snežne odeje pa so namerili v Ljubljani, Novem mestu in Postojni. Na Kredarici so v zadnjih 12. urah namerili tri centimetre novozapadlega snega, na Voglu deset centimetrov in na Vojskem šest centimetrov.

Po pričakovanjih imajo najvišjo skupno snežno odejo na Kredarici (105 cm), sledijo Vogel (55 cm), Vojsko (18 cm), Lisca (15 cm) in Rateče (13 cm).

Manj kot deset centimetrov skupne snežne odeje pa je v Kočevju (9 cm), Slovenj Gradcu (8 cm), Črnomlju (5 cm), Katarini nad Ljubljano (3 cm), Novem mestu (3 cm), Ljubljani (2 cm) in Postojni (1 cm).

Kako kaže?

Danes čez dan bodo sicer možne še kratkotrajne snežne plohe, a se bo popoldne od zahoda počasi začelo jasniti. Jutri bo sprva precej jasno, po nižinah bo zjutraj megla. Čez dan se bo zmerno pooblačilo. Kot smo že poročali, bo prehod v novo leto suh, tako da brez skrbi.

Na prvi dan novega leta se nam obeta delno jasno vreme, pooblačilo pa se bo spet v ponedeljek. V zahodni Sloveniji se bodo čez dan začele pojavljati padavine, ki bodo zvečer zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Čez dan bo pihal jugozahodni veter, so še zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.